29 Ocak 2011 Cumartesi

Mustafa Sarp - Ayhan Akman


Yaptıkları hatalar bir değil, iki değil, üç değil.... Oyunun en önemli hücumunda bu adamlar ya topu eziyorlar ya hatalı pas atıyorlar ya da geriye oynuyorlar. Yine Galatasaray için önemli olabilecek bir atakta top Ayhan'ın ayağına geldi. Ezdi topu sonra fütursuzca gitti sarı kartlık hareket yaptı. Kartı görürken de itiraz etti. Sen neye itiraz ediyorsun? Önce ez sonra faul yap sarı kart görünce de itiraz et. İngiltere Premier Ligi neden bizden çok üstün? Sorunun cevabı futbol kadar basit. Çünkü oyuncular sorumluluklarını biliyorlar ve oyunu güzelleştirmek için oynuyorlar. Biz de ise bu arkadaşlar artık çirkeflik sembolü olmuş durumdadırlar. Oyunu rahatlatmak için çaba sarfetmiyorlar. Adeta takımı baltalamak adına her şeyi yapıyorlar. Orta sahada pas yapılıyor Ayhan Efendi rakibin arkasında duruyor. Neden? Çünkü top bana gelmesin, fazla topla oynamayayım, topu ezmeyeyim. Sarp ceza sahası girişinde topla buluşuyor tam topa vurcak artık o anda ne oluyorsa vazgeçiyor, topu önce sola çekiyor sonra sağa çekiyor ve sonunda kaybediyor. Koskoca Galatasaray camiası bu ikiliyi izlemek zorunda kalıyor. Futbol adına güzel şeyler beklediğim için maçı izledim ancak bu ikilinin oyunları sayesinde çok sinirlendim...

Ağır bir yazı oldu ama daha fazlasını Galatasaray tribünleri söyleyecektir.

28 Ocak 2011 Cuma

Ziraat Türkiye Kupası ve Deja Vu



Ziraat Türkiye kupasında eşleşmeler belli olmuş. Zahmet de olmuş. Çünkü her takım kendi grubunda gelenle oynuyor. Ama biz üşenmeyip gene de yazalım.

Beşiktaş - Gaziantep Büyükşehir Belediye

Gaziantepspor - Galatasaray

İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Kasımpaşa

Gençlerbirliği - Bucaspor.

Yarı finaller ise Beşiktaş G.Belediye galibi, Gaziantep Galatasaray galibi ile. İ.B.B Kasımpaşa galibi, Gençerbirliği Bucaspor galibi ile eşleşecek.

Çok fantastik bir kura anlayışımız var.

Konuyu daha detaylı kavramak için:

bknz. seri başı

bknz. çapraz eşleşme

bknz. federasyon ne demek

Chelsea-Torres-Liverpool


Liverpool, Chelsea'nin Torres için yaptığı 35 milyon poundluk teklifini reddetti. Abramovich ısrarcı fakat Liverpool yönetimi yıldızını bırakmak istemiyor. Kenny Dalglish de Torres'i bırakmıyor.

26 yaşındaki İspanyol yıldız üç buçuk yıl önce 26,5 milyon pounda Atletico Madrid'ten Liverpool'a transfer olmuştu. Haziran 2013'e kadar sözleşmesi devam eden Fernando Torres'te Liverpool'da oynamaya devam etmek istiyor.

26 Ocak 2011 Çarşamba

Yeni Kaka

Yeni Kaka olarak lanse edilen Lucas Piazon, Sao Paulo'dan Juventus'a transfer olmuş. Chelsea ile Milan'da peşindeydi ancak anlaşılan Juventus hepsinden önce davranmış.

25 Ocak 2011 Salı

Adebayor Real Madrid'te


Van Bommel'in Milan'a transfer haberinden sonra şimdi de Adebayor'un Real Madrid'e transfer haberi geldi.

Van Bommel Milan'da


Milan, orta sahaya Van Bommel'i alarak takviye yaptı. Ben daha genç bir oyuncu almalarını bekliyordum ancak şimdi düşününce transferi yapan Milan'sa yaşa fazla takılmamak lazım. Orta sahaya ilaç olur. Delidir, doludur, taraftarı hareketlendirir. Şimdi sıra ofansif orta sahaya geldi.

Ibracadabra


Aleggri Zlatan İbrahimovic'in en iyi sezonunu geçirdiğini söyledi. İki beraberlikten sonra alınan galibiyetinin çok önemli olduğunu da vurguladı.

24 Ocak 2011 Pazartesi


Doğum günün kutlu olsun başkan. Geç oldu biraz kusura bakma. İyi uykular.

23 Ocak 2011 Pazar

Dolce & Gabbana


Chelsea'nin giysi sponsoru Dolce & Gabbana olmuş. Ve tabiki teknik direktör ve futbolcular kamera karşısına geçmişler...


Kral Torres


Bu sözler Liverpool teknik direktörü Kenny Dalglish'e ait. Dalglish ilk galibiyetini aldı ve Wolverhampton kalesine iki gol gönderen Fernando Torres'i övdü.

Dalglish: ''Ben geldiğimden beri en iyi performansını ortaya koydu. Sahada bazı şeyler yapmak istedi. Bunu da herkese gösterdi. Çok mutluyum.''

Ayrıca konuşmasında Raul Meireles'i de övdü. ''Raul bugün çok iyi oynadı. İlk golü hazırladı, ikincisini attı. O çok iyi bir futbolcu.''

''Çok zeki futbolculara sahibiz. Bugünkü gibi sahada çok çalışırsak iyi duruma geliriz.''

22 Ocak 2011 Cumartesi

Trabzonspor ve Fenerbahçe


Dünkü Beşiktaş şovundan sonra gözler bugünkü Trabzonspor-Ankaragücü ve Antalyaspor-Fenerbahçe maçlarına çevrildi. İlk sahne alan Trabzonspor'du. Maçı takip edenler bu maçtan Bordo-Mavili ekibin üç puanla ayrılacağına emindi. Ankaragücü'nün sürpriz golü Trabzonspor'u bir puana razı etti. Zor günler geçiren Ankaragücü bu puan ile moralli dönecektir. Trabzonspor için tehlike çanları çalmaya başladı sanki.

Trabzonspor maç boyunca istekli, arzulu ve hücumu düşünerek oynadı. Yattara'nın harika çalımı
sonrası yaptığı ortayı değerlendiren Jaja ile öne geçti. Golden sonra pozisyona da girdi Trabzonspor ancak fırsatları değerlendiremedi. Umut ve Burak etkisiz oynadı. Teofilo gittikten sonra Umut'ta bir değişlik olduğunu görmek mümkün. Geçen sene de böyleydi. Bu sezonun ilk yarısında Teofilo'nun yüksek formu yüzünden o da çok iyi performans ortaya koymuştu. Brozek onu etkileyecektir. Takıma alışma sürecinin göz önünde bulundurulması lazım. Şenol Güneş'i zor bir maç trafiği bekliyor. Hafta içi kupada Beşiktaş ile, haftasonu da Fenerbahçe ile oynayacaklar. Bu iki maçtan özellikle Fenerbahçe maçında yara almadan kurtulmaları gerekiyor. Geçen sene ligi bırakıp tüm motivasyonlarını kupaya yoğunlaştırmışlardı. Bu sefer önemli olan kulvar lig. Bu hafta onlar için gerçekten çok önemli...

Gelelim Fenerbahçe'ye... Aykut Kocaman, bu maçı düşünerek devre arası kampını uzun tutarak takımı İstanbul'a getirmedi. Fenerbahçe uzunca bir süre Antalya'da kaldı. Takımın tek düşüncesi galibiyetti. Bunu başardılar. Fenerbahçe maça istekli başlamasına rağmen gol pozisyonuna girmeyi pek başaramadı. Fenerbahçe'nin, 41. dakikada gelen golden önce Niang ve Emre'nin
değerlendiremediği iki gol pozisyonu var. Gökhan'ın attığı harika golle soyunma odasına moralli gittiler. İkinci yarıda ise galibiyeti korumaya yönelik hamleler geldi Aykut Kocaman'dan. Özer-Semih değişikliği ile Niang'ı forvete aldı, Özer'i ise sol kanada koydu. Niang'ın sol açıkta oynadığı dakikalarda Fenerbahçe'nin en zayıf noktası sol kanadıydı. Antalyaspor hücümlarını hep buradan gerçekleştirdi. Niang'ın defansa yardıma gelmemesi ile tek kalan Andre Santos hücumları engelleyemedi. Özer'in oyuna girmesi ile Fenerbahçe topa hakim oldu, pas trafiğini arttırdı. Maçı da galip bitirmeyi başardı. Fenerbahçe, çok önemli olan bir maçta İstanbul'a üç puanla dönerek hem kötü havayı dağıttı hem de Trabzonspor maçı için taraftara umut verdi.

Maçta ki en önemli an, golden sonra oyuncuların Aykut Kocaman'a koşmalarıydı. Takımdaki inancın bir göstergesi ve gösterisiydi bu. Aykut Kocaman ise güzel oyun fikrinden ziyade skora yönelik bir anlayış tarzına dönmüş. Maalesef istediği Barcelona tarzı oyun sistemini Türkiye Ligi'nde uygulayamadı ve yanlışından demeyelim ama oynattığı bu oyun tarzından vazgeçti.

Antalyaspor ise kontra hücumlarla yakaladığı pozisyonları gole çevirebilse hiç şüphesiz şu an ki atmosfer çok farklı olurdu.

Daha önümüzde pazar günü maçları olmasına rağmen gelecek hafta sonunu iple çekiyorum. Fenerbahçe lige ya havlu atacak ya da puan farkını dörde indirerek şampiyonluk için umutlanacak. Trabzonspor ise mağlubiyette bir çöküş bekliyor gibi. Burak çıkarken ıslıklandı ve yuhalandı. Trabzon'da ki hava değişmeye başladı. Bu maçtan mutlaka galibiyetle dönmek zorundalar. Beraberlik iki takıma da yaramıyor çünkü pusuda bekleyen Bursaspor var.

19 Ocak 2011 Çarşamba

Universiade'da 153 Kişiyiz



Erzurum’da 27 Ocak- 6 Şubat tarihleri arasında yapılacak 25. UNIVERSIADE’da Türkiye 153 sporcuyla mücadele verecek. Ay-yıldızlı milli takımlarımızı 74’ü bayan, 79’u erkek sporcularımız temsil edecek.

Erzurum’da 27 Ocak- 6 Şubat tarihlerinde yapılacak olan 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarına kısa bir süre kala, Türkiye’yi temsil edecek olan milli takım kadroları da belli oldu.


Alp Disiplini, Kayaklı Koşu, Kayakla Atlama, Kuzey Kombine, Biathlon, Serbest Stil Kayak, Snowboard, Kısa Mesafe Sürat Pateni, Buz Hokeyi, Artistik Paten ve Curling dallarında müsabakaların yapılacağı Kış Oyunları’na Türkiye tüm branşlarda 74’ü bayan 79 erkek olmak üzere toplam 153 sporcu ile temsil edilecek. Milli takım kadrolarının oyuncuların performanslarına göre değişebileceğini belirtildi.


Alp Disiplini Konaklı’da, Kayaklı Koşu Kandilli’de, Kayakla Atlama Kiremitlik Tepe’de, Kuzey Kombine Kandilli’de Biathlon Kandilli’de , Serbest Stil Kayak ve Snowboard Palandöken’de, Kısa Mesafe Sürat Pateni Palandöken’deki buz salonlarında , Buz Hokeyi Cemal Gürsel yanındaki buz salonlarında, Artistik Paten Yenişehir’deki buz salonunda, Curling ise Türkiye’nin ilk curling salonunda yapılacak.


13 Ocak 2011 Perşembe

Fifa, Türkiye'yi Tehdit Etti

Futbol Federasyonu, Tahkim Kurulu kararlarına yargı yoluna açan iptalle illgili FIFA’nın nabzını yokladı. “Eğer bütün sportif ve disiplin cezaları yerel mahkemeye taşınırsa Türkiye’nin FIFA üyeliği askıya alınır” karşılığını aldı

Anayasa Mahkemesi’nin, 5894 sayılı Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanunun bazı hükümlerini iptal edip nihai olarak kabul edilen Tahkim Kurulu kararları için yargı yolunu açması ortalığı karıştırdı.

Büyük bir kaosla karşı karşıya kalan TFF yönetimi, bir yandan açıklanacak gerekçeli kararı beklerken, diğer taraftan da FIFA’nın konuyla ilgili nabzını yokladı. Ancak gelen kötü haberler Türkiye’nin içinde bulunduğu tehlikeyi gözler önüne serdi. İptal ile ilgili bilgi verilen FIFA’dan “Eğer Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu’nun verdiği sportif ve disiplin cezalarının tamamı yerel mahkemeye taşınırsa, bu durum futbola bir müdahale olarak değerlendirilir. Bunun yaptırımı da açıktır. Bu kararların düzeltilmesi için süre tanınır. Yine değişmezse o zaman federasyon tüm uluslararası organizasyonlardan men edilir. Türkiye bu konuda çok dikkatli olmalı” şeklinde uyarı geldi.

Anayasa Mahkemesi’nin sadece kulüpler ve oyuncular arasındaki maddi ihtilafları değil, Tahkim Kurulu’nun verdiği sportif ve disiplin cezaları için de yerel mahkemelere başvuruda bulunabileceğine karar vermesi Türkiye ile FIFA arasında büyük bir kriz yaratacak. Bundan sonra kırmızı kart gören, cezasını fazla bulan, ligden düşen her takım mahkemeye başvurabilecek. Yeni bir düzenlemeyle orta yol bulunmazsa, Milli Takımlar ve Avrupa’da ülkemizi temsil eden kulüpler organizasyonlara katılamayacak.

ÖZAK VE ERZİK DEVREYE GİRDİ!
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak ile UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik durumun ciddiyetini aktarmak için Ankara’da temaslarda bulunacak. Anayasa Mahkemesi üyelerine FIFA’nın daha önce benzer konulardaki yaptırımları hatırlatılarak, kararın futbol için ne kadar büyük bir tehlike yaratabileceğinin altı çizilecek

FIFA İRAN'I MEN ETMİŞTİ!
FIFA, ulusal federasyonların özerkliğine ilişkin her türlü müdahalede ağır yaptırımlar uyguluyor. Daha önce İran, Yunanistan ve Portekiz uyarılmış, hatta İran ihraç edilmişti. İran’ın cezası yeni düzenlemeler sonrası kaldırılmıştı. Yunanistan’ın Avrupa kupalarındaki takımları da ihraç edilmiş, hükümet geri adım atınca bu karardan vazgeçilmişti. FIFA, Nijerya Devlet Başkanı Jonathan’ın Dünya Kupası’nda başarısız performans gösteren Milli Takım’a 2 yıl ceza verdiğini açıklaması sonrası olaya el koyup ‘men tehdidiyle’ geri adım attırmıştı.

‘Geldiğimiz nokta doğal değil’
“Uluslararası futbol hukuk standartlarına uymak zorundayız. Tahkim Kurulu ile ilgili geldiğimiz noktada akışın çok da tabii olmadığını düşünüyorum. Tahkim Kurulu’nun varlığı sürecektir. Futbol kendi kuralları içinde yönetilecektir.’’
LUTFİ ARIBOĞAN (FUTBOL FEDERASYONU BAŞKANVEKİLİ)

‘Oyunun kuralını FIFA belirliyor’
“FIFA, transferde ve disiplin talimatlarında standart yakalamak için çalışmalar yapıyor. FIFA’nın kendi içinde de Tahkim var. Oyunun bu kurallarla oynanmasını istiyorlar. Yüzyıllarca oynanmasını istiyorlar.”

YUNUS EGEMENOĞLU (FUTBOL FEDERASYONU YÖNETİCİSİ)

8 Ocak 2011 Cumartesi

Türk Futbolunu Bekleyen Kaos


Tahkimin Kurulu kararlarına yargı yolunun açılmasıyla Türk Futbolu büyük bir kaosa girecek gibi duruyor. Anayasa Mahkemesi 5894 sayılı TFF Kurulu ve Görevleri hakkındaki yasanın bazı bölümlerini iptal etti. Bu bölümlerden biri yayın hakları... Ben bu bölüme girmeyeceğim. Yazacağım konu tahkim ile ilgili...

Tahkim Kurulu Türk Futbolu için en üst yargı kurumu idi. Ancak yasanın değişmesiyle Tahkim'in kararları Yargıtay'a gidebilecek. Yani kulüpler tahkim kararlarını bozmak için Yargıtay'a gidebilecek. Ne var ki bu durumda diyebilirsiniz. Ancak iş bu kadar kolay değil. TFF Disiplin Kurulu'nun verdiği kararları Tahkim Kurulu 3-5 günde karara bağlıyabiliyordu. Yargıtay'da herkesin malumu çok dosya var. İnsanlar 10 yıl boyunca yargılanamadıkları için salıverilmeye başlandı. Spor konusunda uzman hakim sayısının da yeterli olduğunu düşünmek hayal olur. Bu durumda Yargıtay'ın cezaları ne zaman karara bağlıyacanı tahmin etmek zor olmaz. Normal bir davayı seneler sonra karara bağlayan Yargıtay, futbol cezalarını kim bilir kaç senede karara bağlar. Ve futbol cezaları çabucak karara bağlanmak zorundadır. İşin Yargıtay'a taşınmasıyla futbolun işleyişi yavaşlayacaktır.

Fifa, hükümetlerin futbola müdahale etmesini istemiyor. Daha önce bazı ülkeleri bu yüzden müsabakalardan ihraç etti. Benzer bir durumun Türkiye'ye uygulanacağı beklenilebilir. Uluslararası müsabakalardan men edilmesiyle futbol gerileyecektir.

Futbol hukuku yargılama sistemi çoğu ülkede aynıdır. Bu konu aşılması gereken bir konu olarak çok ciddi bir şekilde önümüzde duruyor ve bize çok büyük bir tehdit oluşturuyor. En kısa zamanda düzenleme yapılması şarttır. Spor Mahkemeleri kurulmalıdır. Fifa'nın uyarı vermesi beklenmemelidir.

6 Ocak 2011 Perşembe

Emmanuel Culio Galatasaray'da


Orta sahada hücuma dönük mevkilerde oynayan taktik disiplini yüksek bir oyuncu. Pas yüzdesi yüksek. Kazım transferinin tepkisiyle Galatasaray taraftarını çok memnun eden bir trasnfer olmadı. Bu sezon Cluj'un Şampiyonlar Ligi'inde attığı 6 golün 5'inin asistini yaptı, 1 golüde kaydetti. Romanya Ligi'ni Hagi kadar takip eden yoktur muhtemelen. En azından teknik direktörün trasnferleri yapıyor olması memnun edici bir gelişme.

Hangi pozisyonda oynayacağını kestirmek şu an için güç. Sol açık trasnferi mi yoksa ortasaha mı bunu zaman gösterecek.

not: Adnan Sezgin trasnferlerin henüz bitmediğini açıkladı.

Ukrayna F1 Peşinde


Ukrayna Kiev'de Formula 1 pisti kurmanın planlarına başladı. Pist yaklaşık 1 milyar dolara mal olacak. Pistin yapımında Abu Dhabi pistinin mimarı da bulunacak. 2012 yılına yetiştirlmesi bekleniyor pistin. Formula 1 dünyasına hayırlı olmasını diliyoruz.

5 Ocak 2011 Çarşamba

Zapo Sparta Prag'ta


Zapotocny Sparta Prag'a transfer oldu. Transfer haberini Türk basınından önce fifa.com yaptı. Beşiktaş yönetimi transferden haberlerinin olmadığını açıkladı. Sparta Prag'ın sitesinde ise transferin detayları yazıyor.

İşte size yeni formasıyla Zapotocny...

Kazım Galatasaray'da


Colin Kazım Galatasaray'a transfer oldu. Ortalık bir anda karıştı. Ama söylenenlerin hiçbiri Kazım'ın futbolculuğu ile alakalı değil. Ve Galatasaray'da teknik patron-yönetim haricinde bu transferi onaylayan kimse yok.

Benim kafam da tam bu noktada bulanıyor. Kazım geçmişi belli bir oyuncu. Bir sürü olaya adı bulaşmış, yeri geldiğinde takımını yalnız bırakmış, kısacası dikiş tutturamamış bir futbolcu. Üstelik Boğaz'ın diğer tarafından yapılan transferlere oldum olası çok da sıcak bakılmaz. Bugün Galatasaray kaptanı Arda Turan bile Fenerbahçe'ye transfer olsa, kabullenmeyen Fenerbahçe taraftarları olacaktır. Dolayısıyla söz konusu Kazım olduğunda, bu birleşmeyi onaylayan tek Galatasaraylı yok.

Bu durumda Kazım çok iyi bir oyuncu da olabilirdi. Şu noktadan sonra Galatasary'da da müthiş bir performans gösterebilir. Kimse bilemez. Ancak taraftarın bu kadar karşı olduğu bir oyuncuyu yönetim zaten taraftarla arası bu kadar açıkken neden takıma alır? Ben bu sorunun cevabını veremiyorum.

Taraftarlar özellikle büyük camialarda takımların değerlerini korurlar. Onlar için yetenekten ziyade oyuncunun takımına ne kadarını verdiği önemlidir. Manisaspor maçında tribünler Lorik Cana diye haykırırken Lorik Cana goller dizmemişti rakip kaleye. 4 adamı çalımlayarak mükemmel bir teknik şov sergilemedi. İşini en iyi şekilde yapmaya çalıştı. Ayakta kalmaya çalıştı. İşte budur bir oyuncuyu taraftara yakın ya da uzak yapan.

Adnan Polat ve ekibi buna saygı duymadı. Kulübün değerlerine ve taraftara ihanet etti. Zaten Polat yönetiminin gözünde taraftar diye bir olgu yok. Onlar için müşteri var.

Ayrı bir noktada da Keita ve Misimovic giriyor devreye. Bu iki oyuncununda kalitesi belliyken disiplinsiz oldukları ve Galatasaray'a yakışmadıkları gerekçesiyle gönderildiler. Açıklamalar bu yöndeydi. Elbette artık buna kimse inanmıyor. Bu oyuncuların gönderilişinde, boşa giden onlarca milyon eurolardan sonra ekonomik kaygı çok daha ön planda olmalı.

Pazar akşamı katıldığı televizyon programında çok güzel bir söz söyledi Aziz Yıldırım: ''Büyük takımlar kötü neticeler alabilirler, şampiyon olamayabilirler. Büyüklük başkadır, başarı başka." Ben de düşündüm o zaman nasıl küçülür büyük bir takım? Adnan Polat salı günü verdi cevabı. Bir takım onu büyük yapan değerleri kaybettiği zaman küçülür. Galatasaray dün küçüldü. Bundan sonra Kazım'ın önderliğinde bu takım Şampiyonlar Ligi'ni de kazanabilir. Başarılı olur. Ama dediğimiz gibi, başarı başkadır, büyüklük başka. Adnan Polat ve ekibinin vizyonsuzluğu Galatasaray'ı küçülttü.

4 Ocak 2011 Salı

Görünmez Kaza


Milan'ın forveti Robinho taç çizgisi yanındaki kameraya çarparak dizini sakatladı. Al Ahly ile Dubai'de yapılan hazırlık maçı sırasında yaşanan kaza sonucu Brezilyalı'nın dizine 9 dikiş atıldı. 85. dakikada oyundan alınan Robinho'nun 6 Ocak'taki Cagliari maçında oynaması bekleniyor.

Tıp ilerledi tabi. Artık dikiş atması problemide ortadan kalktı gibi gözüküyor.

Robinho'ya geçmiş olsun diliyorum.

2 Ocak 2011 Pazar

Hoş Geldin Jasikevicius


Litvanya ekolünün belki de en önemli oyuncusu artık Fenerbahçe Ülker forması giyecek. 34 yaşında olması beni zerre kadar ilgilendirmiyor. İverson'dan sonra jasikevicius'unda büük renk katacağı kesin. Üstelik Fenerbahçe Ülker'in bence de çok ciddi bir guard açığı vardı. Roko Ukic tek başına çok yıpranıyordu maç boyunca. Bu Galatasaray CC maçındada çok net göründü. Galatasaray'ın 3 tane iyi guardı var. Sürekli Ukic karşısına dinlenerek çıktılar. Ukic'in böyle bir şansı olmadı.

Neticede jasikevicius Fenerbahçe Ülker'de. Hoşgeldin Avrupa basketbolunun güzel olduğunu kanıtlayan adam.

Beckham-Tottenham


David Beckham Ada'ya geri dönüyor. Beckham şaşırtıcı kararını vererek Spurs'a evet dedi. Oysa ki 7,5 sene önce Machester United'tan ayrılırken hiç bir zaman başka bir Premier League takımında oynamayacağını söylemişti.

Dün gece Tottenham başkanı Daniel Levy LA Galaxy ile anlaşmaya vardı.

Harry Redknapp ise 'Beckham Ada'ya gelip Tottenham'da oynamak istediğini bize söyledi' dedi.

David Bentley'in cuma sabahı sakatlanmasından sonra sağ kanatta eksiklik oluşacağından Beckham'ın teklifine sıcak baktıklarını da sözlerine ekledi.

Transfer gerçekleşecek gibi duruyor. Bir atasözü geldi aklıma. Büyük lokma ye ama büyük söz konuşma...

1 Ocak 2011 Cumartesi

Yalnız Yürüyorlar

Liverpool taraftarları takımın sürekli mağlup olmasını üzerine Anfield Road'da isyan bayrağını çekti. Taraftarlar Roy Hodgson'ın istafısını isterken menejerliğe bir Liverpool efsanesi olan Kenny Dalglish'in getirilmesini istedi.

Roy Hodgson taraftarlarla köprüleri atmış durumda. Taraftarın kendilerini yalnız bırakmasında şikayet eden Hodgson görevini bırakacağının sinyallerini de verdi.