16 Aralık 2010 Perşembe

Tribün Terörü


Bursaspor ve Beşiktaş taraftarları, Türkiye’de tribünde etkili ender taraftarlardır. Seneler sonra Bursa seyircisi İnönü’ye alınacaktı. İki etkili taraftar grubunun tribüne renk katmasıyla müsabakanın bir futbol festivaline dönüşeceğini sanıyordum. Olmadı! Futbol teröristleri meydana çıktı maç öncesinde. Ortalığı birbirine kattılar. Sonuç; dört Bursa taraftarı bıçaklandı.

Türkiye’de insanları stadlara çekmek istiyorsak holiganları stadlardan uzak tutmalıyız. Çocuklarımızın spordan, futboldan soğumaması için bunu başarmalıyız. Tribünlerdeki şiddeti engellemeliyiz ve yok etmeliyiz. Bunu futbolumuzun marka değeri için yapmalıyız.

İngilitere Heysel faciasından sonra aldığı cezaların ardından holiganları stadyumlardan uzak tutmak için ceza yasaları çıkardı. Biz de çıkartıyoruz. Çözüm yasayı çıkartmak değil yasayı cesur ve dürüst bir şekilde uygulamaktır. Yasalar uygulanmadıktan sonra, eylemi yapanlar cezasız kaldığı veya ufak tefek cezalarla geçiştirildiği sürece durum düzelmez. Bu tür olayları da yaşamaya devem ederiz.

Tribünlere huzuru getirmek için, insanlara rahat bir ortam sunmak için bunu başarmalıyız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder