16 Temmuz 2012 Pazartesi

2012 Olimpiyat Kadromuz-1

Okçuluk: Okçuluk'da daha önceki oyunlara kadın takımımız katılıyordu. Bu yaz takım kategorisinde Türk Milli Takımı'nı izleyemeyeceğiz. Bizi Londra'da temsil edecek tek isim ise Begül Löklüoğlu.
Begül olimpiyat barajını ABD’nin Ogden kentinde Okçuluk Dünya Kupası 3. ayak yarışlarında geçti ve ülkemizi Klasik yay kadınlarda temsil edecek. Çin, Güney Kore, İtalya gibi çok güçlü ekollerin olduğu okçulukta Begül'ün çeyrek finale ulaşması başarı olacaktır. Badminton: Olimpiyatlarda ilk defa bu dalda mücadele edeceğiz. Bunu Başaran ise henüz 18 yaşında olan Neslihan Yiğit. BWF World Ranking'te 35. sıraya kadar yükselen Neslihan şu anda 40. sırada bulunuyor.
Badminton'da Endonezya ve Çin'li sporcuların hegemonyası bulunuyor. Müsabakalar dörderli gruplarda oynanacak. Grup birincileri. Toplam 16 grup olacak. Genç sporcumuz Umarım grubunu birinci bitererek bir üst tura çıkar. Artistik Jimnastik: Bu dalda da ilk defa sahne alacağız. Göksu Üçtaş ülkemizi temsil edecek. Önemli olan mücadele etmek ve yarışmak. Fazlasını beklemiyoruz.
Judo: Yabancısı olmadığımız Judo'da bir kadın bir erkek sporcumuzla mücadele edeceğiz. Erkeklerde 73 kiloda Sezer Huysuz, kadınlarda +78 kiloda Gülşah Kocatürk ülkemizi temsil edecek. Sezer Huysuzu'un uluslar arası müsabakalarda pek de büyük bir başarısı bulunmuyor ancak 34 yaşındaki sporcu tecrübesi ile bir şeyler yapabilir.
Gülşah'ın ise Dünya Kupası ikinciliği, Avrupa Şampiyonası üçüncülüğü ve Dünya Gençler Şampiyonası birinciliği bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder