22 Ocak 2011 Cumartesi

Trabzonspor ve Fenerbahçe


Dünkü Beşiktaş şovundan sonra gözler bugünkü Trabzonspor-Ankaragücü ve Antalyaspor-Fenerbahçe maçlarına çevrildi. İlk sahne alan Trabzonspor'du. Maçı takip edenler bu maçtan Bordo-Mavili ekibin üç puanla ayrılacağına emindi. Ankaragücü'nün sürpriz golü Trabzonspor'u bir puana razı etti. Zor günler geçiren Ankaragücü bu puan ile moralli dönecektir. Trabzonspor için tehlike çanları çalmaya başladı sanki.

Trabzonspor maç boyunca istekli, arzulu ve hücumu düşünerek oynadı. Yattara'nın harika çalımı
sonrası yaptığı ortayı değerlendiren Jaja ile öne geçti. Golden sonra pozisyona da girdi Trabzonspor ancak fırsatları değerlendiremedi. Umut ve Burak etkisiz oynadı. Teofilo gittikten sonra Umut'ta bir değişlik olduğunu görmek mümkün. Geçen sene de böyleydi. Bu sezonun ilk yarısında Teofilo'nun yüksek formu yüzünden o da çok iyi performans ortaya koymuştu. Brozek onu etkileyecektir. Takıma alışma sürecinin göz önünde bulundurulması lazım. Şenol Güneş'i zor bir maç trafiği bekliyor. Hafta içi kupada Beşiktaş ile, haftasonu da Fenerbahçe ile oynayacaklar. Bu iki maçtan özellikle Fenerbahçe maçında yara almadan kurtulmaları gerekiyor. Geçen sene ligi bırakıp tüm motivasyonlarını kupaya yoğunlaştırmışlardı. Bu sefer önemli olan kulvar lig. Bu hafta onlar için gerçekten çok önemli...

Gelelim Fenerbahçe'ye... Aykut Kocaman, bu maçı düşünerek devre arası kampını uzun tutarak takımı İstanbul'a getirmedi. Fenerbahçe uzunca bir süre Antalya'da kaldı. Takımın tek düşüncesi galibiyetti. Bunu başardılar. Fenerbahçe maça istekli başlamasına rağmen gol pozisyonuna girmeyi pek başaramadı. Fenerbahçe'nin, 41. dakikada gelen golden önce Niang ve Emre'nin
değerlendiremediği iki gol pozisyonu var. Gökhan'ın attığı harika golle soyunma odasına moralli gittiler. İkinci yarıda ise galibiyeti korumaya yönelik hamleler geldi Aykut Kocaman'dan. Özer-Semih değişikliği ile Niang'ı forvete aldı, Özer'i ise sol kanada koydu. Niang'ın sol açıkta oynadığı dakikalarda Fenerbahçe'nin en zayıf noktası sol kanadıydı. Antalyaspor hücümlarını hep buradan gerçekleştirdi. Niang'ın defansa yardıma gelmemesi ile tek kalan Andre Santos hücumları engelleyemedi. Özer'in oyuna girmesi ile Fenerbahçe topa hakim oldu, pas trafiğini arttırdı. Maçı da galip bitirmeyi başardı. Fenerbahçe, çok önemli olan bir maçta İstanbul'a üç puanla dönerek hem kötü havayı dağıttı hem de Trabzonspor maçı için taraftara umut verdi.

Maçta ki en önemli an, golden sonra oyuncuların Aykut Kocaman'a koşmalarıydı. Takımdaki inancın bir göstergesi ve gösterisiydi bu. Aykut Kocaman ise güzel oyun fikrinden ziyade skora yönelik bir anlayış tarzına dönmüş. Maalesef istediği Barcelona tarzı oyun sistemini Türkiye Ligi'nde uygulayamadı ve yanlışından demeyelim ama oynattığı bu oyun tarzından vazgeçti.

Antalyaspor ise kontra hücumlarla yakaladığı pozisyonları gole çevirebilse hiç şüphesiz şu an ki atmosfer çok farklı olurdu.

Daha önümüzde pazar günü maçları olmasına rağmen gelecek hafta sonunu iple çekiyorum. Fenerbahçe lige ya havlu atacak ya da puan farkını dörde indirerek şampiyonluk için umutlanacak. Trabzonspor ise mağlubiyette bir çöküş bekliyor gibi. Burak çıkarken ıslıklandı ve yuhalandı. Trabzon'da ki hava değişmeye başladı. Bu maçtan mutlaka galibiyetle dönmek zorundalar. Beraberlik iki takıma da yaramıyor çünkü pusuda bekleyen Bursaspor var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder