1 Mart 2011 Salı

Şampiyonluğa Az Kaldı


Öncelikle maç ile ilgili düşüncelerimi dün akşam yazacaktım ki bir baktım bloglara erişim engellenmiş. Sansür sansür nereye kadar...

Gelelim konumuza... Milan sezonun en önemli galibiyetini aldı. Seri A'nın 27. haftasında evinde ağırladığı Napoli'yi 3-0 gibi bir net skorla yenerek zirvedeki yerini sağlamlaştırdı. Golleri İbrahimovic, Boateng ve Pato attı.Şampiyonluk yolunda emin adımlarla yürümeye devam ediyorlar. Milan bu galibiyetle Napoli ile puan farkını altıya çıkardı ve Napoli ikincilik koltuğunu İnter'e devretti. İnter'in ise zirveyle arasındaki beş puanlık fark devam ediyor.

İtalya'da kuzeyliler güneylileri hiç sevmezler. Senelerce Napolililer kuzeydeki deplasmanlarda ''Afrikalılar İtalya'ya hoşgeldiniz'' yada ''Vezüv sana güveniyoruz'' pankartlarıyla karşılaştılar. Bunlara inat Maradona'nın 1990 Dünya Kupası Yari Finali öncesinde Napolililere, '' Yılın 364 günü size Afrikalılar diyen İtalyanları mı destekleyeceksiniz yoksa Napolili Maradonayı mı? '' şeklindeki hitabı olay yaratmıştı. Dün akşam da Milan tribünlerinde açılan bir pankart eskinin yontulmuş haliydi sanki. İşin içine ırkıçılıkla savaş girmiş biraz ve pankartımız değişmiş; ''Napolililer, İtalya'ya hoşgeldiniz''.

Gaflarıyla ünlü Berlusconi maç öncesi yaptığı açıklamarıyla yine olay yarattı. Verdiği demeçte ''Milan'ın güneyi yeneceğini göreceğiz'' diyerek tepkileri çekmeyi başardı.

Yazımı kin kusan bir Milan bestesi ile sonlandırayım.

Bu pis koku nereden geliyor
Köpekler bile kaçıyor
Napolililer geliyor
Ey öfkeli depremzedeler
Hayatınızda hiç sabun gördünüz mü
Napoli sen pisliksin Napoli sen çirkefsin
Bütün İtalya'nın yüzkarasısın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder